goede doelen markt 2022

9 en 10 december - Gudulakerk Lochem

Goede Doelen Markt 2020 en 2021

Op 11 en 12 december 2020 zou voor de 24e keer in de Gudulakerk op de Markt in Lochem de GOEDEDOELENMARKT worden gehouden. Meer dan twintig niet-commerciële organisaties zouden zich normaal gesproken twee dagen lang presenteren aan het publiek. Want de GOEDEDOELENMARKT is meer dan alleen een gewone decembermarkt: het is ook een informatief evenement waar goede ideeën en goede doelen op een aantrekkelijke manier onder de aandacht worden gebracht. Natuurlijk hopen de standhouders ook goed te verkopen ter financiering van hun goede doel. Dat alles in een aangename winterse sfeer.

ECHTER, Covid-19 gooide helaas 'roet in het eten'. Met pijn in het hart werd besloten vanwege de strenge overheidsmaatregelen en de ernstige toestand rondom Covid-19 de GOEDEDOELENMARKT 2020 niet door te laten gaan. 

Toen in de zomer van 2021 corona aardig onder controle leek, werden met enthousiasme de voorbereidingen opgestart voor een GOEDEDOELENMARKT 2021 en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 december. Opnieuw moest deze worden afgelast vanwege de enorm gestegen aantallen Covid-19 besmettingen en de verscherpte overheidsmaatregelen. Heel erg spijtig, maar de gezondheid van de deelnemers, bezoekers, etc. gaat boven alles!   

Onze vurige wens is nu dat in 2022 het coronavirus wel voldoende is terug gedrongen en de overheidsmaatregelen op dat gebied zodanig zijn afgeschaald dat de 24e editie in dat jaar WEL kan doorgaan. 

De toegang is dan -als gebruikelijk- GRATIS. Loop gewoon binnen en laat je verrassen!


Vele jaren geleden startte deze markt op heel kleine schaal als een soort alternatieve (kerst)markt. Het eigen karakter is in al die jaren overeind gebleven en is eigenlijk niet meer weg te denken uit het Lochemse evenementenaanbod. Landelijke en plaatselijke organisaties informeren de bezoekers tijdens de markt graag over hun project terwijl ondertussen korte, aantrekkelijke en gevarieerde optredens van zang, muziek en dans plaatsvinden. En er is natuurlijk van alles te koop! Zie daar de succesformule van deze markt! Nu al 24 jaar lang! 

De GOEDEDOELENMARKT wordt georganiseerd door de gelijknamige Stichting Goede Doelen Markt Lochem. Een heel legertje vrijwilligers werkt mee om alles voor te bereiden, in te richten, verlichting aan te brengen en de kerkruimte gezellig en sfeervol in te richten. De laatste jaren brachten circa 500 mensen een bezoek aan de GOEDEDOELENMARKT in de Gudulakerk in het hartje van Lochem.

 

Wij ontvangen u heel graag - welkom dus op:
VRIJDAG 9 DECEMBER 2022 van 16.00 tot 20:30 uur en op
ZATERDAG 10 DECEMBER 2022 van 10:00 tot 16:00 uur