goede doelen markt 2024

13 en 14 december - Gudulakerk Lochem

Goede Doelen Markt 2023

De reguliere GOEDEDOELENMARKT werd in 2023 voor de 25e keer gehouden en wel op vrijdag 8 en zaterdag 9 december, zoals gebruikelijk in de Gudulakerk op de Markt in Lochem. Op deze editie presenteerden zich 17 niet-commerciële organisaties en informeerden de meer dan 500 bezoekers over hun goede doelen; ook deden de standhouders er alles aan om zo veel mogelijk koopwaar te gelde te maken om op die manier middelen te verkrijgen ter financiering van hun goede doel. Bijzonder was dat ook ontheemden uit Oekraïne als gevolg van de oorlog met Rusland van de partij waren op onze markt. Dit jaar was gekozen voor andere openingstijden, namelijk op vrijdag van 13:00 - 18:00 uur en op zaterdag van 09:30 - 16:00 uur. De belangrijkste wijziging is het laten vervallen van de avondopenstelling op de vrijdag; gebleken was dat de belangstelling 's avonds afnemend was. 

 

Ook in 2023 bood onze stichting net als in 2022 deelnemers de mogelijkheid om op de Lochemse Keidagen tegen een aantrekkelijk tarief deel te nemen aan de braderie. Op 20 mei maakte daar een negental deelnemers gebruik van en waren erg enthousiast over hun deelname.  

Op de decembermarkt kon van alles gekocht worden van kerstartikelen tot vogeltaarten en brocante, van poppenkleertjes tot boeken, lp's, curiosa, kaarsen, wijn, speelgoed en kerstkransen tot textielcreaties! Uit de evaluatie bleek dat de deelnemende instellingen uitstekende 'zaken' hadden gedaan met dito opbrengsten.   

 

De sfeer was uitmuntend, de kerk vrolijk versierd en er kon genoten worden van lekkere koffie, thee en glühwein en overheerlijk gebak. Ook droegen optredens op een bijzondere wijze bij aan deze feestelijke dagen. 

De aftrap vond plaats met een aantrekkelijk optreden van de Muziekgroep Ad Hoc na de opening van de markt door de voorzitter op vrijdag om 13:00 uur. Daarna vervolgden Louis Hoffman met prettig in het gehoor liggende pianomuziek en het Lochems Mannenkoor met prachtige koorzang. Evert Witteveen sloot de middag af met swingend geluid uit zijn keyboard.  
De volgende ochtend opende de markt om 09:30 uur waarbij opnieuw Louis Hoffman op piano zorgde voor een aangename stemming. Een uur later traden de Zompenkearls op; dat zijn de schippers op de Berkel van de "Jappe" en de "Ente" die op hun eigen sublieme wijze hun oudhollandse liedjes ten gehore brengen onder begeleiding van gezellige harmonikaklanken. Vervolgens bespeelde Aart de Groot de piano waarna het de beurt was van het Lochems Surprisekoor. Dit koor oogste met hun welluidende liederen veel en terechte waardering. Daarna zorgden Piet Schollema met zijn markante pianomuziek en het Kwartet Romantique beurtelings op een fantastische wijze de middag af en konden deelnemers, bezoekers en andere aanwezigen terugkijken op opnieuw weer een fantastische GOEDEDOELENMARKT. 

 

Op de markt waren de volgende organisaties aanwezig (in willekeurige volgorde): INDIA-project (sloppenwijken) – KINDEREN IN DE KNEL (straat- en oorlogskinderen) – SOS KINDERDORPEN (een thuis voor alleengaande kinderen) - STICHTING CAMPVUUR (educatiekansen in Kenia) – UNICEF (onderwijs en preventieve medische zorg) – Project OEKRAÏNERS (voor dag- en vrijetijdsbesteding gevluchte kinderen) - DE ZONNEBLOEM (aandacht voor zieke mensen) – AMNESTY INTERNATIONAL (aandacht voor mensenrechten) – WELFARE Lochem (wereldwijde acties voor mensen in nood) –  ALZHEIMER TREFPUNT LOCHEM (hulp en informatie aan familieleden van dementerenden) – IVN (in contact brengen met de natuur) – INNER WHEEL (voor specifiek doel in regionaal project) - HET OUDE KINDERBOEK (oude Nederlandse kinderboeken) - WERELDWINKEL (fairtrade winkel met originele producten uit derde wereld) -ZoZijn De Kassei (dagbesteding voor mensen met verstandelijke beperking) - REUBEZORG (zorg en onderwijs voor kinderen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag) en CONSTRU CASA (humanitaire hulp in Guatemala). 

 

Een grote groep vrijwilligers heeft ook dit jaar mee gewerkt om de markt op vrijdagochtend voor te bereiden en de kerkruimte gezellig in te richten en sfeervol te maken. Maar ook boden zij zich aan om op zaterdagmiddag na afloop van de markt de kerk weer op te ruimen zodat de kerk weer in pico bello staat kon worden opgeleverd.

 

De GOEDEDOELENMARKT wordt georganiseerd door de gelijknamige Stichting Goede Doelen Markt Lochem. Een heel legertje vrijwilligers werkt mee om alles voor te bereiden, in te richten, verlichting aan te brengen en de kerkruimte gezellig en sfeervol in te richten. De laatste jaren brachten circa 500 mensen een bezoek aan de GOEDEDOELENMARKT in de Gudulakerk in het hart van Lochem.

 

Wij ontvangen u heel graag - welkom dus - op:
VRIJDAG 13 DECEMBER 2024 van 13:00 tot 18:00 uur en op
ZATERDAG 14 DECEMBER 2024 van 09:30 tot 16:00 uur