goede doelen markt 2024

13 en 14 december - Gudulakerk Lochem

Terugblik 2021

Nadat in december 2020 de GOEDEDOELENMARKT 2020 vanwege de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus niet door kon gaan, leek het in de zomer van 2021 erop dat corona aardig onder controle was. Echter nadat met enthousiasme de voorbereidingen waren opgestart voor een GOEDEDOELENMARKT 2021 en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 december moest deze opnieuw worden afgelast vanwege de enorm gestegen aantallen Covid-19 besmettingen en de verscherpte overheidsmaatregelen. Heel erg spijtig, maar de gezondheid van de deelnemers, bezoekers, etc. gaat boven alles!   

Onze vurige wens is dat in 2022 het coronavirus wel voldoende is terug gedrongen en de overheidsmaatregelen op dat gebied zodanig zijn afgeschaald dat de 24e editie in dat jaar WEL kan doorgaan. 

De toegang is dan -als gebruikelijk- GRATIS. Loop gewoon binnen en laat je verrassen!

Vele jaren geleden startte deze markt op heel kleine schaal als een soort alternatieve (kerst)markt. Het eigen karakter is in al die jaren overeind gebleven en is eigenlijk niet meer weg te denken uit het Lochemse evenementenaanbod. Landelijke en plaatselijke organisaties informeren de bezoekers tijdens de markt graag over hun project terwijl ondertussen korte, aantrekkelijke en gevarieerde optredens van zang, muziek en dans plaatsvinden. En er is natuurlijk van alles te koop! Zie daar de succesformule van deze markt! 


De GOEDEDOELENMARKT wordt georganiseerd door de gelijknamige Stichting Goede Doelen Markt Lochem. Een heel legertje vrijwilligers werkt mee om alles voor te bereiden, in te richten, verlichting aan te brengen en de kerkruimte gezellig en sfeervol in te richten. De laatste jaren brachten circa 500 mensen een bezoek aan de GOEDEDOELENMARKT in de Gudulakerk in het hartje van Lochem.